Pilates

De Pilates Methode is genoemd naar Joseph Pilates (1880-1967).

Pilates is een bewegingsmethode, die ontworpen is om het lichaam in evenwicht te brengen. Het is een uitgebreid systeem van specifieke oefeningen die uitgevoerd worden op een mat. Het systeem volgt de principes van het zeer bewust bewegen met beheersing en controle, een specifieke ademhaling, het werken vanuit je kern/centrum en dat alles met vloeiende bewegingen.

Pilates kan veel opleveren voor de beoefenaar, die het met regelmaat en precisie traint. Zo verkrijgt de beoefenaar een verhoogde longcapaciteit en betere bloedcirculatie door een diepe ademhaling. Spierkracht en flexibiliteit worden verbeterd, vooral die van de rompspieren. De wervelkolom wordt soepeler en sterker. Rondom het bekken wordt alles stabieler. De coördinatie, zowel musculair als mentaal, wordt verbeterd en gewrichten soepeler.

Het lichaam komt dus in evenwicht, de houding wordt verbeterd, zo ook het lichaamsbewustzijn en de bewegingstechniek. Dit alles heeft voordelen op verschillende aspecten van het dagelijks leven. 

Voor meer informatie over Pilates en online workouts klik hier

 

  Susanne de Vos is Ground Control-PILATES instructrice volgens de Pilates Company.