Manuele Therapie

Wanneer naar een manueel therapeut? Als een gewricht slecht beweegt, of u heeft pijn bij het bewegen, kan manuele therapie uitkomst bieden. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct na de behandeling merkbaar; gewrichten functioneren beter en bewegen gaat makkelijker. Voorbeelden van klachten die een manueel therapeut kan behandelen:

Al tijdens het onderzoek bij de eerste afspraak zal blijken, of en hoe uw specifieke klacht verholpen kan worden. Direct na de eerste afspraak heeft u dus duidelijkheid over de verdere behandeling.

Wat is manuele therapie?

Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds uw houding en bewegingen te verbeteren. Hiervoor gebruikt de manueel therapeut een aantal specifieke mobilisatie en manipulatie technieken, die op de gewrichten kunnen worden toegepast.De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: u voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn.

Het behandelprogramma van de manueel therapeut bestaat daarnaast uit het geven van instructies, adviezen en persoonlijke begeleiding. Een manueel therapeut is een fysiotherapeut, die na de Bachelor opleiding fysiotherapie (4 jaar) een Master opleiding manuele therapie (3 jaar) heeft gevolgd. Daarmee is er extra kennis opgedaan van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam, in het bijzonder van de wervelkolom. Door de gespecialiseerde opleiding is de manueel therapeut uitstekend in staat om de oorzaak van klachten te achterhalen en snel en effectief te behandelen. Zo kan er voor elk lichaam een oplossing op maat worden aangereikt.

 

Voor meer informatie over de Manueel Therapeut klik hier

 

 

Susanne de Vos is Manueel Therapeut, lid van de Nederlandse Vereniging voor Manuele Therapie (NVMT) en staat ingeschreven in het Centraal Kwaliteit Register Manuele Therapie.