De Therapeut

Susanne de Vos
“Everything will be okay in the end. If it’s not okay, it’s not the end.” – John Lennon

Lichaam: Manueel Therapeut, Fysiotherapeut en Pilates Instructrice met specialisaties: Bekken, Shockwave en Dry Needle therapie.

Psyche: Coach en Counselor in de Psychotherapie met specialisaties: Hypnotherapie, Pubercoaching, Systemisch coachen, EMDR & Traumaverwerking en Mindfulness.

Curriculum Vitae

Wie ben ik en wat wil ik uitdragen…

Ik ben Susanne de Vos, geboren en getogen in Amsterdam, waar ik met veel plezier woon, werk en studeer. Reizen, natuur, de zon, muziek, dansen, positiviteit, spiritualiteit, mensen en dieren zijn mijn inspiratie bronnen. Vanaf jongs af aan, wist ik, dat ik op een of andere manier mensen wilde helpen…bijdragen aan geluk en gezondheid.

Maar hoe? Daar was ik niet direct achter, maar na mijn studie fysiotherapie werd dat steeds duidelijker. Zo dacht ik; als je mensen van hun pijn af kunt helpen, of ze kan helpen er beter mee op te gaan, kunnen ze meer doen wat ze leuk vinden en zijn ze gelukkiger. Met de missie om iedereen beter te kunnen maken, deed ik studie op cursus en slaagde ik hier steeds vaker in.

Maar dan zijn er altijd nog de mensen, die zoveel hebben meegemaakt en/of onder zulke hoge druk/stress staan, dat wat ik ook deed, geen verbetering van de lichamelijke klachten optrad. Zo besloot ik mij ook te verdiepen in de Psyche, want het was mij al lang duidelijk; lichaam en psyche zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Eigenlijk moet je werken aan beide om gezond en gelukkig in het leven te kunnen staan.

In onze drukke en veeleisende westerse maatschappij lijkt haast en stress tot onze dagelijkse kost te behoren. Als hier niet goed mee om wordt gegaan, kan dit schadelijk zijn voor zowel lichaam als psyche. Klachten kunnen hieruit voortkomen. Het meeste begint psychisch en uit zich vervolgens lichamelijk, omdat er geen of weinig aandacht aan wordt besteed. Met mijn fysieke kennis, kwam ik dus eigenlijk altijd te laat.

Mijn motto: Voorkomen is beter dan genezen.

Zo volg ik nu cursussen en studie op het terrein van de psyche. Als je vroegtijdig iets doet aan stress, piekeren, depressiviteit, psychische revalidatie na trauma enz enz, kun je lichamelijke klachten vaak voorkomen. Heb je al langer klachten, dan kom je vaak uit op psychotherapie.

Nog mooier is, als het eigenlijk allemaal best goed gaat, maar wat kleine dingen niet, om bij te leren hoe je bovenstaande klachten kunt voorkomen (middels coaching).

Helaas lijkt er onder velen nog steeds een taboe te heersen op psychotherapie (”Als je daar heen gaat, ben je niet goed snik!” Of: “Dan is het wel heel erg met je gesteld?!”). Nee hoor, mijn visie is dat het eigenlijk zou moeten worden omgedraaid: “Je bent gek als je het niet doet!”.Weet je hoe veel fijner je je kan voelen, als je wat beter begrijpt hoe jou eigen lichaam & psyche werkt, en waarom je bent zoals je bent en doet zoals je doet?

Begin bij het begin, leef in het hier en nu (mindfulness kan hierbij helpen). Breng je leven in balans, door voldoende tijd voor jezelf te nemen, te letten op voldoende lichaamsbeweging en gezonde voeding, dan hoeft het vaak niet tot psychische klachten te komen, en al helemaal niet tot lichamelijke. En zo wel, dan zijn er gelukkig veel mensen zoals ik, die jou kunnen leren, de balans weer te herstellen en hoe je klachten in de toekomst kunt voorkomen.

Dit werk is mijn passie, ik doe het met liefde en plezier.
Mensen helpen/coachen hun balans te herstellen (de kans op geluk en gezondheid te optimaliseren), mijn missie. Hierdoor ben ik altijd in beweging op zoek naar verrijking en verbreding van mijn kennis. Hoe meer ik weet, hoe meer ik kan bijdragen aan gezondheid en geluk en hoe beter ik mensen kan begeleiden in het proces dat zij doormaken.