De Therapeut

Susanne de Vos

Curriculum Vitae

Wie ben ik?

Coach, Counselor, Therapeut en Opleidingssupervisor in de Integratieve Psychotherapie met de specialisaties; Hypnotherapie, EMDR & Trauma verwerking, Mindfulness, Emotioneel lichaamswerk, Systemisch werken en Puber coaching.

Van nature ben ik (Susanne de Vos ’83) een positief ingesteld mens die graag van het leven geniet. Maar helaas is het leven niet altijd om van te genieten. Welke uitdaging zich ook voordoet, ik probeer ervan te leren, het te begrijpen en (als het even lukt) er het mooie van in te zien. Vanaf jongs af aan wist ik; ik wil mensen helpen. Ik wil op de een of andere manier bijdragen aan gezondheid en geluk.

Het fascineert mij hoe mensen denken, voelen en leven, dus bestudeerde (en beleefde) ik ‘de mens’. De eerste opleidingen waren gericht op het lichaam (fysiotherapie en Manuele therapie). Zo kon ik bijdragen aan lichamelijke gezondheid. Maar er miste iets, want lichaam en psyché zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dus besloot ik door te studeren op de psyché; Integratieve psychotherapie, psychotherapie wetenschappen, hypnotherapie en systemisch werken. Zo kon ik ook bijdragen aan de geestelijke gezondheid en geluk. Als je eenmaal begint te begrijpen hoe alles met elkaar verbonden is, weet je, je bent nooit uitgeleerd.

Want dan heb je ook nog zoiets als ‘het leven’ en een plek binnen een cultuur en familiesysteem. Hoe zit dat dan? Door meerdere retraites (Kabbalistisch en boeddhistisch) kwam ik steeds meer tot de conclusie; ieder mens gaat zijn eigen unieke pad door dit leven en heeft daarvoor alles in huis om dat pad te gaan (ook al voelt dat zeker niet altijd zo!).

Want soms kan het ineens donker en koud worden op je pad en voel je je helemaal niet uitgerust om daarmee om te gaan. Soms gaat het slechts om een verwarring, dat je even niet meer weet welke kant op, of word je ineens van jouw eigen pad afgeworpen en weet je niet waar je verder moet. Het maakt niet uit wat je tegen komt, er is altijd hulp. Wie zoekt zal vinden en op elke vraag komt een antwoord. Deze bevindingen hebben mij vertrouwen gegeven. Zo heb ik geleerd de psyche tot rust te brengen en daardoor het lichaam te kunnen ontspannen, ongeacht de situatie.

Want het leven is niet maakbaar, wel beïnvloedbaar. Je kunt je pad niet altijd kiezen, maar je kunt wel kiezen hoe je je pad gaat. Soms is het leuk, soms helemaal niet. Dag en nacht, licht en donker, warm en kou, liefde en pijn, geluk en verdriet, leven en dood, we kunnen er niet omheen, het hoort er allemaal bij.

Dit vak is mijn passie, ik doe het met liefde en aandacht. Waarmee je ook zit, ik begeleid je graag een stukje op jouw pad. Want je gaat het natuurlijk helemaal zelf, maar je hoeft het niet altijd alleen te doen 😊